امروز : 13 فروردین 1404
  • 1403/12/01 - 13:41
  • 16
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z2FU

صلوات شعبانیه

صلوات شعبانیه دعایی نقل شده از علی بن حسین پیشوای چهارم شیعیان است. خواندن این صلوات در هر روز ماه شعبان هنگام ظهر شرعی و نیز شب نیمه شعبان مستحب است

صلوات شعبانیه ادعیه ای منقول از امام سجاد پیشوای چهارم شیعیان است که بر پدران و ولایت آنها تاکید داشته و قرائتت این دعا در روزهای ماه شعبان که مقدمه ای برای استقبال از ماه رمضان می باشد بسیار توصیه شده است. خواندن این دعا در زمان ظهر شرعی و نیمه شب های ماه شعبان مستحب بوده چنان که شیخ طوسی در مصباح المتهجد آورده است که امام سجاد (ع) در ظهر شرعی و در نیمه شب های ماه شعبان این دعا را می‌ خوانده است.

صلوات شعبانیه چه فضیلتی دارد؟

پیامبر اکرم فرموده اند: شعبان ماه من و رمضان ماه خداوند است؛ هر کس ماه شعبان را روزه بگیرد روز قیامت شفیع او خواهم بود. خواندن صلوات شعبانیه از دو جنبه دارای اهمیت می باشد اول آنکه شعبان ماه نبی مکرم اسلام بوده و قرآن کریم ما را دعوت به فرستادن صلوات برای پیامبر می نماید. دوم آنکه امام زمان در این ماه با عظمت چشم بر جهان گشوده اند. چنان که پیامبر چنین می فرمایند: ماه شعبان ماه تولد مردی هم اسم و هم کنیه من است.اگر از عمر دنیا یک روز باقی مانده باشد، خداوند آن روز را طولانی می کند تا مردی از فرزندان من خروج کند که اسم او مانند اسم من و کنیه او شبیه کنیه من است.

در صلوات شعبانیه شش مرتبه بر جایگاه بلند مرتبه اهل بیت تاکید شده و ویژگی هایی برای رسول خدا و ائمه اطهار شمرده شده است. خواستن سعادتمندی در پیروی از سنت نبی اکرم در ادای اعمال ماه شعبان و همچنین خواستن شفاعت ایشان در روز قیامت و نیز خواستن آمرزش گناهان و مورد عفو و بخشش قرار گرفتن از مضامینایانی مناجات شعبانیه است.

یکی از اعمال این ماه هم کثرت صلوات است. باطن صلوات تعظیم در برابر نبی اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام و شئون ایشان است که این تعظیم طریق سجده در مقابل خدای متعال می باشد.

باطن ماه شعبان را درک کنیم!

باطن این ماه از شئون نبی اکرم صلی الله علیه و آ له و شفاعت ایشان است. خداوند این ماه را محفوف به رحمت و رضوان خودش قرار داده و اگر انسان اهل سیر در این ماه شد پایانش رضوان الهی است.

رضوان چه مقامی است!

رضوان؛ مقامی فوق همه مقامات بهشت است: « و باید دانست که این مقام رضوان بدون شفاعت و دستگیری اهل بیت علیهم السلام بدست نمی آید:

چه کنیم تا به رحمت و رضوان این ماه برسیم؟

ما باید تمسک کنیم به سنت حضرت و مستن به این سنت بشویم که در سایه این تمسک به شفاعت حضرت برسیم و این استنان به سنت باعث می شود که خود را در معرض رحمت این ماه قرار دهیم.

دعای ویژه ملائکه برای روزه‌ داران شعبان

از عبادت هایی که در ماه شریف شعبان فراوان به آن سفارش شده، روزه است. روزه در این ماه می تواند روزه قضای سال های گذشته خود انسان یا به نیابت، روزه قضای یکی از عزیزان و بستگانی باشد که از دنیا رفته است یا روزه ای مستحبی باشد که فرد برای رسیدن به اجر الهی آن را می گیرد. در هر صورت، روزه در این ماه از سفارش و ثواب کم نظیری برخوردار است و به هر کدام از این نیتها که باشد آن پاداش ویژه را خواهد داشت. آنچه در ادامه می آید احادیثی است گهربار در مورد ارزش و پاداش روزه ماه شعبان که از کهن ترین منابع روایی استخراج و با دقت خاصی به فارسی روان، ترجمه گردیده است.

 

  • گروه خبری : مناسبتها
  • کد خبر : 138512
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید