امروز : 15 آذر 1403
  • 1403/06/21 - 08:48
  • 1006
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
  • /ZNES

زنان موفق مسلمان که با حجاب در عرصه جهانی درخشیدند

آشنایی با داستان زندگی چند زن مسلمان که با رعایت حجاب خود به موفقیت رسیدند .

زنان موفق مسلمان که با حجاب در عرصه جهانی درخشیدند

در گزارش زیر با داستان زندگی چند زن مسلمان که با رعایت حجاب خود به موفقیت رسیدند آشنا می‌شوید.

می‌گویند یکی از شاهزاده‌های تزاری برای کشف علت پیشرفت اروپایی‌ها و عقب افتادن روس‌ها سفری به این ممالک کرد. بعد از جست وجو و مشاهدات و تاملات فراوان تفاوت اصلی ملل اروپایی با روس را که سبب پیش افتادن آن‌ها شده کشف کرد و آن هم چیزی نبود جز این که اروپاییان ریش‌شان را می‌تراشند و روس‌ها نمی‌تراشند! شاید این داستان مضحک باشد، اما واقعیتی که سال‌هاست رسانه‌های دنیا در مورد حجاب زنان به خورد مخاطبان خود می‌دهند از همین دست است که اگر زنان می‌خواهند بر قله‌های دانش و موفقیت بایستند، باید حجاب را کنار بگذارند. رد این حرف خیلی استدلال نمی‌خواهد فقط کافی است به فهرست بلندبالای زنانی اشاره کرد که با حفظ حجاب و سنت‌های جامعه خود به موفقیت‌های بزرگ در جهان دست یافتند.

سهیلا سامی، جراح نابغه ایرانی
سهیلا سامی متولد سال ۶۸ است یعنی فقط ۳۰ سال دارد. اما با این سن کم تاکنون ۵۰۰ عمل جراحی مغز و اعصاب داشته! او که دوره رزیدنتی خود را در مرکز مغز و اعصاب هانوفر آلمان شروع کرد، پیچ و خم جراحی را در کنار پروفسور سمیعی آموخت. شاید مهم‌ترین ویژگی این نابغه جوان که جلب‌توجه می‌کند محجبه بودن اوست.

سهیلا سامی در خصوص حجاب خود در مصاحبه‌ای گفته است: من با انتخاب و آگاهی حجاب را برگزیدم و این دیگر داخل و خارج از کشور ندارد. او در پاسخ به این سؤال که حجاب برایش محدودیت ایجاد کرده است یا نه، پاسخ می‌دهد: حجاب در زمینه جراحی برای من محدودیتی ایجاد نکرده و حتی در اتاق عمل که یک محیط کاملا استریل است و مدام باید دست‌های خود را شست و در کنار همکاران آقا و خانم کار کرد، تاکنون هیچ مشکلی برای من ایجاد نشده است.

بهناز حیدرچی و کشف پادتن ایدز
بهناز حیدرچی از محققان سرشناس ایرانی است. وی در همکاری با یک تیم تحقیقاتی از سوی دانشگاه ملبورن استرالیا توانست افتخار شرکت در کشف و تولید پادتن ایدز از شیرگاو را به خود اختصاص دهد. مریت کرامسکی، محقق ارشد این پروژه که نتیجه تحقیقات خود را به عنوان یکی از برندگان برنامه ملی علم تازه ارائه کرده در این رابطه گفت: ما توانستیم پادتن‌های ویژه در مقابل اچ‌آی‌وی از شیر گاو بگیریم. ما این پادتن‌ها را آزمایش کرده و در آزمایش‌های آزمایشگاهی دریافتیم که آن‌ها پادتن اچ‌آی‌وی هستند و مانع تأثیر این ویروس در کل سلول‌های بدن می‌شوند. پادتن‌های ضد اچ‌آی‌وی گرفته شده از شیرگاو همچنین قرار است به‌عنوان یک کرم در بازار عرضه شود تا مورد استفاده زنان قرار بگیرد.

تاهانی عامر، دانشمند برجسته ناسا
تاهانی عامر، زنی مسلمان با پوششی اسلامی از برجسته‌ترین دانشمندان ناساست. او در مناطق حاشیه نشین قاهره به دنیا آمد، ۱۷ سالگی ازدواج کرد و در همان نوجوانی دست تقدیر او را به آمریکا کشاند. تاهانی در حالی سر کلاس‌های ریاضیات در آمریکا می‌نشست که حتی یک کلمه از زبان انگلیسی بلد نبود، اما به برکت لطفی که خدا به او کرده بود و هوشی سرشار نصیبش ساخته بود، خیلی زود به شاگرد برتر کلاس و در نهایت یک‌مهندس ایده‌آل تبدیل شد.

او کار خود را با ورود به ناسا ادامه داد و هم‌اکنون از دانشمندان برجسته این شرکت فضایی است. تاهانی عامر در یادداشت کوتاهی که در سایت ناسا درباره زندگینامه خود نوشته، می‌نویسد:
همواره سه اصل را در زندگی مهم دانسته‌ام: رضایت خدا، آموزش و تحصیل که کلید بهره‌گیری از فرصت‌هاست و نهایتا خدمت به مردم با مهربانی و مهرورزی.

هر هفته برنامه‌های آموزشی مرتبط با تحصیل و تخصصم در ناسا را به صورت داوطلبانه برای علاقه‌مندان به انجام می‌رسانم و در کنار همه این‌ها بخشی از وقت خود را صرف آموزش‌های مذهبی و زبان عربی به کودکان و جوانان مسلمان در مسجد می‌کنم.

اولین زن حافظ قرآن

ورا وریناک اولین زن مسلمانی است که در اوکراین حافظ کل قرآن شد. پس از مسلمان شدن در زمینه قرائت و آموزش قرآن شروع به فعالیت کرد و وقت زیادی را به فراگیری قرآن گذراند. او سعی دارد به عنوان یک بانوی مسلمان پیام آور آموزه های قرآنی باشد. همچنین او موفق شد تا مادر و خواهر و بردار خود را نیز به اسلام فرابخواند. وی معتقد است که حفظ قرآن بر تقویت حافظه او تاثیر فراوانی داشته است.

اولین خلبان زن ایرانی

در گذشته تصور اینکه زنان بتوانند در حوزه هوایی و خلبانی ورود پیدا کنند کمی بعید به نظر می رسید. اما امروزه شاهد آن هستیم که بانوان نیز جایگاه خلبانی پرواز را تصاحب کرده و نام اولین خلبانان زن با حجاب را به نام خود ثبت کرده اند. نشاط جهانداری اولین بانوی ایرانی است که در رشته خلبانی مشغول به فعالیت شده است. نیلوفر رحمانی نیز یکی دیگر از بانوان موفقی است که به عنوان اولین زن خلبان در افغانستان فعالیت کرد.

بنیانگذار و مدیر شرکت تمپست

لیلا علاوا دختر مسلمانی است که با حضور در عرصه رسانه رادیویی و تلویزیونی بسیاری از دیدگاه های نادرست درباره زنان را تغییر داد و از او به عنوان یک زن محجبه موفق در عرصه رسانه یاد می شود. در کودکی از سوی همکلاسی هایش بارها به خاطر حجابش مورد تمسخر قرار گرفت تا جایی که مجبور به درس خواندن در خانه شد. وی موسس شرکت تمپست است و منتقد قضاوت های نادرست آمریکا نسبت به اقلیت ها است.

دارنده سه مدال طلا پارالمپیک

زهرا نعمتی اولین بانوی ورزشکار ایرانی است که به طور پیاپی در سه دوره پارالمپیک موفق به دریافت مدال طلا شد. او و همسرش دارای معلولیت اند اما افتخارات ارزشمندی در حوزه های ورزشی از آن خود کرده اند. زهرا نعمتی با حجاب در عرصه های ورزشی حضور می یابد و داشتن حجاب را یک ارزش برای بانوان می داند. وی در رشته تیراندازی با کمان فعالیت دارد و همچنان افتخار آفرینی می کند.

ابتهاج محمد قهرمان آمریکایی

این زن آمریکایی اولین زنی است که با حجاب اسلامی وارد مسابقات المپیک شد و در رشته شمشیرزنی پای به عرصه رقابت گذاشت. ابتهاج محمد 30 ساله دارنده انواع مدل های قهرمانی در بازی های چندگانه است و موفقیت های بسیاری در کارنامه خود رقم زده است. او با حضور خود و قهرمانی خود در رشته های ورزشی با حفظ حجاب اسلامی به همگان ثابت کرد که می توان با حجاب بود و قله های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کرد.

طراح زن اندونزیایی

این طراح لباس اندونزیایی در حوزه طراحی لباس های محجبه فعالیت دارد و مدل های لباس محجبه ای که طراحی کرده است در هفته مد جاکارتا همگان را شگفت زده کرد. دیان پلانگی تحصیلات خود را در کشور فرانسه گذراند و یکی از تاثیرگذارترین زن تاثیرگذار در دنیای مد است. او در دنیای مجازی بیش از 4میلیون فالور دارد.

نامزد جایزه صلح نوبل

ملاله یوسف زی از دوران مدرسه وارد فعالیت های اجتماعی شد. او در سن 11 سالگی وبلاگی برای خبرگزاری انگلیسی راه اندازی کرد و درباره طالبان در وبلاگ مطالب منتقدانه منتشر می کرد. از این رو طالبان بارها قصد جان او را کرد و طی چندین عملیات تروریستی اقدام به آسیب زدن به او را داشت. در یکی از حملات نافرجام او به شدت مجروح شد اما هرگز به موفق به قتل او نشد.

وی جوایز ارزشمندی از جمله جایزه صلح نوبل را از آن خود کرد و به خاطر همین موضوع نیز معروف شد. چراکه اولین بانو دریافت کننده جایزه صلح نوبل محسوب می شد.

اولین بانوی کوهنورد ایرانی

این بانوی موفق ایرانی اولین زنی است که توانسته قله های زیادی را فتح کند. لیلا اسفندیاری در خانواده ای مذهبی و مرفه متولد شد. نخستین صعود او به قله توچال بود و در سال 1381 به عضویت باشگاه اسکی و کوهنوردی دماوند درآمد. وی همچنین به خاطر اولین زن ایرانی که موفق به پیمایش کامل غار پراو شد شهرت یافت. این غار عمیق ترین غار ایران است که در استان کرمانشاه قرار دارد.

معلم ایرانی در انگلستان

طیبه ابوالقاسمی معلم 37 ساله ای است که در انگلستان سکونت دارد. او به علت تحصیل خود و همسرش به انگلستان مهاجرت کرد و به عنوان یک بانوی مسلمان به تحصیل خود در یک کشور خارجی ادامه داد. سختی های بسیاری را تحمل کرد اما همچنان محجبه بودن برایش در اولویت بود. فرزندان او نیز حجاب را از مادر آموخته و دختر 10 ساله اش بدون هیچ اجباری محجبه بودن را انتخاب کرد. از طیبه ابوالقاسمی می توان به عنوان ترویج دهنده فرهنگ اسلامی و ایرانی در خارج از کشور نام برد.

دکتر مریم کوچکی‌نژاد
یکی از 40 دانشمند برتر جهان
دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی شریف است و براساس رده‌بندی سایت Poets & Quants در میان ۴۰ استاد برتر جوان زیر 40 سال دنیا در رشته مدیریت قرار دارد و چون نمادی از یک بانوی محجبه و موفق ایرانی است، این خبر در سکوت رسانه‌های غربی آرام گرفته. او دکتری رفتار سازمانی را از دانشگاه یوتا و پسادکتری را در دانشگاه هاروارد دریافت کرده و در سال ۲۰۱۴ به دانشگاه نورت وسترن پیوسته، جایی که در آن تحقیقات تأثیرگذاری درباره رفتار انسان انجام می‌دهند و اکنون دانشیار دانشکده مدیریت این دانشگاه است.

دکتر مریم اسلامی
 
برترین مخترع زن سال از سوی سازمان ملل
پزشک متخصص و مشاور ژنتیک از دانشگاه علوم‌پزشکی هاروارد آمریکا، عضو هیأت علمی دانشگاه و دارنده مدال‌های طلا، دیپلم‌های افتخار و عناوین برترین مخترع زن سال ۲۰۰۸ از سازمان جهانی مالکیت معنوی سازمان ملل متحد (وایپو) و ده‌ها عنوان و جایزه بین‌المللی و ملی است. او خاطره‌ای از حجابش روایت کرده: «سال ۲۰۰۶ در کنگره بین‌المللی ارتوپدی ژاپن که تنها دانشجوی پزشکی بودم و بیش از ۶۰۰ پزشک متخصص ارتوپدی هم از کشور‌های مختلف (بیشتر متخصصان مرد) حضور داشتند به اندازه‌ای حجاب، حضور و ارائه من برای متخصصان اهل سنت مصر جذاب بود که می‌گفتند تو الگوی یک زن مسلمان هستی و همراه همسرانشان من را به همه مکان‌های دیدنی کیوتو بردند و به کنگره‌های بعدی در مصر دعوتم کردند. سعی کردم در هر موقعیتی به باور‌ها و اصول اعتقادی خود پایبند باشم

دکتر شهین اعوانی
 
فیلسوف و نظریه‌پرداز و دانشمند ایرانی در آلمان
فیلسوف ایرانی که مدرک دکتری خود را از دانشگاه بن آلمان، دکتری افتخاری را از دانشگاه ملی تاجیکستان دریافت و جزء نخستین زنان ایرانی است که در دوره معاصر و به روش آکادمیک فلسفه آموخت. پژوهش‌های او عمدتاً در حوزه فلسفه‌های کانت، افلاطون، میان‌فرهنگی، اخلاق و زیبایی‌شناسی بوده است. او ازجمله بانوانی است که در نشست‌های علمی با حجاب حضور یافته وگفته: «ما زنان باید تلاش کنیم که در تاریخ تفکر از حاشیه وارد متن شویم. از جایگاه پیرامونی به زنان مرکزیت بدهیم

دکتر طناز بحری
رئیس‌کلینیک هماتولوژی هلند
بزرگ شده یکی از شهرک‌های هلند است و در آنجا ادامه تحصیل داده و مدرک فوق‌تخصص خون و سرطان خون گرفته است او که مدتی رئیس‌کلینیک هماتولوژی بیمارستان هلند بود، از حقوق 10هزار یورویی گذشت و برای خدمت به ایران آمد. بحری درباره حجابش در هلند گفته: «حجاب برای من قداست، حرمت و ارزش دارد، در هلند اول باید لیاقت آن را پیدا می‌کردم. حجاب برایم تنها یک دستور دینی نیست، حجاب برای من یک مبارزه همه‌جانبه است با آنهایی که خود را مالک زنان می‌دانند و هر بلایی که دوست دارند سرشان می‌آورند. مبارزه با استکبار و استبداد غرب که جهان گیر شده است، مبارزه با فرهنگ و نظام سرمایه‌داری کالاساز غرب از زنان، مبارزه با نگاه کلیشه‌ای و عقب افتاده به مسلمانان و در آخر مبارزه با نفس خودم.»

 

 

  • گروه خبری : امور بانوان
  • کد خبر : 132001
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید