- 1403/08/22 - 10:14
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZkhT
درس های فاطمی
«بندگی خالص» و شرح حدیثی از حضرت فاطمه زهرا سلام الله
استاد مسلم اخلاق و عرفان با اشاره به حدیث مستقیم حضرت زهرا (س) میگفت: ریا بدترین شائبه است، یعنی اگر یک بیمارستان بسازید و سر درش یک باریکلا و آفرین به خودتان باشد این باطل است.
استاد مسلم اخلاق و عرفان با اشاره به حدیث مستقیم حضرت زهرا (س) میگفت: ریا بدترین شائبه است، یعنی اگر یک بیمارستان بسازید و سر درش یک باریکلا و آفرین به خودتان باشد این باطل است.
آیت الله فاطمینیا در حدیثی که مستقیما توسط حضرت زهرا (س) انشا شده آمدهاست: منْ أصْعد إلی اللّه خالص عبادته، أهْبط اللّه عزّوجلّ له أفْضل مصْلحته؛ هرکس عبادات و کارهای خود را خالصانه برای خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحتها و برکات خود را برای او تقدیر می نماید. شرح این حدیث را مرحوم آیت الله فاطمی نیا اینطور میکند: هرکس بالا بفرستد بندگی خالص خود را به خدا و تدقیم او کند، خداوند پاداش او را بهترین مصلحت وی قرار میدهد.
در ادامه آیت الله فاطمینیا میفرماید: نکات این موضوع این است که اولا بندگی خالص، خالص یعنی چیزی که هیچ شائبهای نداشته باشد. مثلا فرض کنید نزد پزشکی رفتید که میفرماید: آب خالص بخور! یعنی عسل و گلاب و... رویش نریزید یعنی حتی اگر در پوش نگذارید و خاک هم بنشیند این هم شائبه است.
آیت الله فاطمی نیا ادامه میدهد: ریا بدترین شائبه است، یعنی اگر یک بیمارستان بسازید و سر درش یک باریکلا و آفرین به خودش باشد این باطل است. حتی ذرهای از ریا خلوص را میبرد و خداوند نمیپذیرد و البته نباید غافل باشید که ریا شائبهای به غیر است و البته شائبههایی هم به فرد است مثل وقتی یکی نماز شب میخواند و برای خودش میگوید: عجب نماز شبی خواندم. یک زمانی صاحبدلی داشتیم که میگفت: مرصاد هر کس به اندازه خودش است. کسی که برای خودش افتخار میکند به نماز شبش این شخص را برای نماز شب بیدار نمیکنند اگر هم بیدار کنند به او حال لازم را نمیدهند.
حضرت زهرا (س) در مورد عبادتی میگوید که خالص باشد و ما همه دینمان برای یک رسالت است و آن اخلاص است که باید همه زیر آن خیمه برویم و اگر خلوص نباشد هیچ چیز فایده ندارد.
نظر دهید